Hoe werkt een dorpstuin?

Hoe werkt een gemeenschappelijke dorpstuin?

In een dorpstuin komen de twee begrippen “mienskip en biologisch voedsel’ samen. Samen verbouwen we voedsel. Ieder draagt op zijn manier een steentje bij. Wie meehelpt, mag ook oogsten. Wat te veel is wordt tegen een schappelijke prijs verkocht. We proberen op deze manier kostenneutraal te werken.

Ook staan we open voor samenwerking met instanties als de voedselbank, of instanties voor dagbesteding. Het idee is mensen samen te brengen en enthousiast te maken voor een natuurlijke manier van voedsel verbouwen. Dit is niet alleen goed voor de lichamelijke gezondheid, maar ook voor de geestelijke gezondheid.

De dorpstuin wordt opgezet volgens de principes van de permacultuur . Dit betekent dat er met de natuur wordt gewerkt en niet tegen de cultuur. Zo wordt er bijvoorbeeld niet gespit. Door te spitten verniel je het bodemleven en kan de plant niet voldoende voedsel uit de aarde krijgen. Op de pagina permacultuur leert u hier meer over. U vindt hier wat filmpjes en een aantal artikelen. Bijvoorbeeld  een artikel over de waarde van de worm. Dit stond onlangs in de Leeuwarder Courant.

Downloads:

Filmpje